Oosten-Toren 3 eindigt 2e in seizoen 2021-2022 na gelijkspel tegen TOG 1.

Na het vorige verlies stond vast dat als wij remise zouden spelen wij 2e zouden worden in punten bij de viertallen competitie. Onze teamleider (Bert) was op vakantie dus mochten wij zelf de beslissing nemen bij onze partijen, kampioen konden wij toch niet meer worden.

TOG 1 speelde deze avond op IJburg. Bij binnenkomst werd ons gratis koffie aangeboden, met daarbij koekjes en chocolaatjes. Leuk was het de heer Johannesen weer te zien en te spreken. Het was weer even wennen, want goed articuleren is belangrijk bij het spreken met een dove. In de vorige eeuw speelde ik 2x tegen hem bij het (linkWil Haggenburgtoernooi in Poule D. Mijn tegenstander moest lachen toen ik mijn mobiel op stil zette, doven horen niets 😊. Zelf speelde ik tegen Tom van Veen die pas sinds kort schaakt. Voor een beginnend schaker speelt hij heel aardig. Na de opening zag dat ik zeker niet hoefde te verliezen en besloot ik de stelling open te gooien. Ik keek zelfs of ik mijn dame kon offeren, waar mijn tegenstander niet op in ging, Goed gezien door Tom. In een stelling die voor mij in zekere zin winnend was, bood mijn tegenstander remise aan. Na mijn zet De7 - e4 ging ik akkoord. De stelling geeft meerdere opties, een hersenkraker voor wie hier naar wil kijken.

Tom v Veen Frank na zet 19 zwart

Ik zag dat Marcel en Peter al akkoord gingen met remise, waarop ik ook akkoord ging met remise. Ruben speelde dan ook al remise tegen Hans Johannesen.

4x remise is een mooie en zeker aparte uitslag zo dacht ik, op een relaxte avond waar achteraf veel lol was bij de ‘TOGGERS’ als de tafels op hun goede plaats teruggezet moeten worden en ik op de foto met Tom moet.

TOG 1 Rating Oosten-Toren 3 Rating Uitslag
1 Jan Koningh 1421 Peter van de Merwe 1699 0,5 0,5
2 Mark Schenk 1426 Marcel Duijm 1525 0,5 0,5
3 Hans Johannesen 1264 Ruben Eusman 1377 0,5 0,5
4 Tom van Veen ----- Frank vd Fluit 1470 0,5 0,5
    1370   1518 2 2

You have no rights to post comments