Oosten-Toren 3 (viertallen) start het seizoen nadat Oosten-Toren 1 en Oosten-Toren 2 al 2 wedstrijden hadden gespeeld, zelfs nadat de zilveren beker competitie was begonnen en afgelopen met 2 wedstijden voor Oosten-Toren zilver.
Dit komt omdat er 3 teams uit de 4-tallen competitie zijn verdwenen ten opzichte van vorig seizoen.
Nadat bekend was gemaakt dat er een competitie van 6 teams zou worden gehouden, bleek toch dat er 1 team geen 4-tal op de been kon brengen. Hierdoor is besloten om in een competitie van 5 teams te spelen met een dubbele ronde (dus uit en thuis voor iedere team). De tussenstand is lastig te meten omdat Oosten-Toren de 1e ronde vrij was.
We moesten tegen TOG, waartegen we vorig jaar in ons 2e plaats wedstrijd in 2-2 eindigde met allemaal remises. Zij staan nu gedeelde 1e nadat beide winnende teams met 3-1 wonnen in de 1e wedstrijd.
Terwijl de jeugd hun 2e externe wedstrijd speelde (de jeugd speelt 2x een partij op 1 avond) begon Oosten-Toren 3 aan hun seizoen.

Eerst Peter, Peter kreeg een mooie aanval op de koningsvleugel en brak de rokadestelling open. De stelling was niet meer te houden en Peter zette simpel mat met een dame en een toren door die rij na rij te verplaatsen.
Tussenstand 1-0

Bert kwam al vrij vroeg in een aanvallend spel terecht waarin hij leek te gaan winnen. Hij kreeg 2 keer remise aangeboden. De tegenstander van Bert kon het allemaal pareren en verdedigen.  En hij kreeg een tegenaanval. Bij die stelling stelde Bert gelijkspel voor.  Ook omdat zijn tegenstander nog weinig tijd had.
Tussenstand 1,5-0,5

Ikzelf speelde een gesloten stelling waarbij tot de 22 zet alle stukken op het bord bleven. Echter had ik meer ruimte om mijn stukken neer te zetten en daarbij kwam ook dat de witte loper en daardoor ook de toren op A8 niet aan het spel meededen. Eerst ging ik met de dame en mijn witte loper naar de damevleugel en had een zettencombinatie waar mijn tegenstander niet meteen een antwoord op had en heel lang ging nadenken. Toen hij de juiste zet (paard terug in de beginstand) had gevonden probeerde ik een aanval op te zetten op de koningsvleugel. Hij bood toen remise aan, ik nam dat niet aan omdat ik me sterker voelde en een plan had. Mijn tegenstander zette zichzelf steeds meer vast en kreeg nog 1 gevaarlijke aanval wat ik simpel voorkwam en wist hier al dat ik ging winnen.
Tussenstand 2,5-0,5 en de winst was hier binnen.

Marcel kwam een kwartier later binnen dan de wedstrijd begonnen was en mocht aantreden tegen Hans Johansson, een tegenstander waar ik altijd remise tegenspeelde. Marcel won kwaliteit en brak de rokadestelling van zijn tegenstander open. Ook had Marcel wat meer ruimte en won uiteindelijk vrij simpel.
Eindstand 3,5-0,5

Volgende wedstrijd tegen WSC.

Omdat dit de 1e externe wedstrijd van het seizoen is dat ikzelf speel wil ik deze wedstrijd en dit seizoen opdragen aan mijn oom Paul, die afgelopen september is overleden op 65 jarige leeftijd. Beste Paul, vaarwel.

Agenda

18 apr 2024
08:00PM - 11:45PM
OT Int. com.; Bar: H. Hoving
18 apr 2024
08:00PM - 11:45PM
OT 2 - A'dam West 3
25 apr 2024
08:00PM - 11:45PM
OT Interne competitie
27 apr 2024
08:00PM - 11:45PM
Bredeweg festival
01 mei 2024
08:00PM - 11:45PM
Raadsheer 1 - OT 1

Login