Het brozen team van Oosten Toren is het donderdag niet gelukt om de halve finale te bereiken in het brozen bekertrournooi van de SGA.

EsPion was bij ons te gast. 

Mijn partij ging goed, een goede opening en hoewel ik een pion achter kwam na de opening kreeg ik veel open lijnen er voor terug. In een wedstrijd heb je soms ook geluk nodig en dat had ik aan mijn zijde. Ik speelde een toren net iets te ver vooruit waardoor mijn tegenstander de toren kon insluiten en kwaliteit kon winnen. Later in de partij won ik de pion ook terug. En zette ik een gevaarlijke aanval op de koningsvleugel op. Door een foute inschatting van mijn tegenstander kwam ik zelf een pion voor. De tegenaanval van mijn tegenstander was sterk en ik zag dat ik zeker eeuwig schaak kon geven. Met het oog op de andere borden moest ik dus voor het eerst een teamleider keuze maken. Of doorspelen met de kans dat het alsnog gelijk word of ik verlies of de zekerheid van gelijkspel hebben. Ik koos voor het laaste naar wat later zou blijken de verkeerde keuze.

Tussenstand 0,5-0,5

Stijn moest een tijdje wachten op zijn tegenstander en speelde het goed in een open wedstrijd. De tegenstander van Stijn deed een ongeldige zet en daardoor verloor hij meteen zijn wedstrijd. Hierdoor won Stijn zijn 1e externe wedstrijd. Goed gespeeld Stijn en van harte.

Tussenstand 1,5-0,5

Joris speelde een goede en gelijkwaardige wedstrijd en kwam in het eindspel een pion voor met open lijnen voor de torens. Helaas lukte het Joris niet om het goed uit te spelen en kwam zijn tegenstander goed terug. Zo goed terug zelfs dat de tegenstander alles afruilde en de toren van Joris insloot. Volgende keer beter Joris.

Tussenstand 1,5-1,5

En dus komt alle druk nu op Marcel terecht want hij moet winnen, gelijkspel of verlies zou uitschakeling betekenen. Dit komt omdat bij het bekertournooi bij een gelijkspel er gekeken word naar de uitslag van het hoogste bord. Dus als Marcel gelijk zou spelen geld de uitslag van Joris en als Marcel zou verliezen waren we uitgeschakeld.
Marcel speelt zoals Marcel speelt als een leeuw en een leuke pot. Alleen op het einde verloor hij steeds wat terrein en stukken op een van de vleugels. Marcel kon het tij niet keren en verloor.

Uitslag 1,5-2,5

Oosten-Toren 1 Rating EsPion 1 Rating Uitslag
1 Marcel Duijm 1525 Harrie Boom 1559 0 1
2 Joris de Groot 0 Alfred Vellekoop 1549 0 1
3 Ruben Eusman 1377 Rob Schalekamp 1480 ½ ½
4 Stijn van Engelen 0 Daniel Graafsma 0 1 0
    1451   1529
Uitslag Boven Y - OT  0.5 - 3.5
 

1. Eric Tetteroo - Xander Giphart 0-1

2. Fred Junge  - Sven Heijdenrijk 0-1
3. Rinus Koevoets - Hank Hoving 0-1
4. Huub Groenenberg - Wim Leene rem
 
In de finale treffen we ENPS of Zuckertort. Die hebben al 2 partijen (bord 1 en 2) vooruit gespeeld en de stand is 1.5-0.5 voor ENPS. De overige 2 partijen worden vrijdag gespeeld. ENPS heeft genoeg aan 1 remise om naar de finale te gaan.

 

Na de KNSB-beker zijn we ook in strijd om de SGA-cup er in de eerste ronde uiit-geknikkerd. Lange tijd  gingen we goed, maar de tijdnood brak ons op. 

ma 17 okt Boven IJ - Oosten-Toren 2.5 - 1.5

Bord Boven IJ Oosten-Toren
Uitslag
1 Ron v.Dijk Gerard Driessen 1 - 0
2 Martin de Koning Hank Hoving 0 - 1
3 George Gijsen Richard Zijlstra 1 - 0
4 Arthur Bauduin Fred Bergen ½ - ½
2.5 - 1.5