Oosten-Toren bekert door na een bloedstollende wedstrijd tegen Caissa.


Bord Thuis
Caissa
Uit
Oosten-Toren
Uitslag
1 Nirav Christophe Theo Gosman 0 - 1
2 Tigran Spaan Redmar Damsma 1 - 0
3 Robert Jan Schaper Willem Moene 0 - 1
4 Wilbert de Kruijff Hans Rijninks 1 - 0
2 - 2

Op  dinsdag 2 feb speelden we 2-2 tegen Caissa. Omdat we op de eerste drie borden een beter resultaat hadden geboekt (2-1) gaan wij door.
Verslag:


Theo heeft weer zijn tegenstander van afgelopen wedstrijd tegen Caissa6. Nirav Christophe laat zich echt niet zo maar verslaan, integendeel. Bij elke zet van hem moet je oppassen. Het begint al meteen met de eerste zet: tegen e4 speelt hij Pc6.
Redmar speelt een Siciliaanse partij en krijgt 8.g4 tegen zich. De tegenstander van Redmar is van plan het scherp te spelen.
Willem speelt de opening rustig en dat doet ook zijn tegenstander.

De tegenstander van Hans speelt 1.f4
En dan duurt het een tijdje - de spelers maken goed gebruik van hun bedenktijd.
21.35 Theo heeft een sterk paard op e5. Redmar komt een pion voor, maar daarvoor moet ie wel de g-lijn aan de tegenstander overlaten. De stelling is erg moeilijk. De stelling van Willem ziet er op het eerste gezicht kalm uit. Zijn tegenstander heeft echter een achtergebleven e-pion - die staat dus nog op e7.
De stelling van Hans staat vast. De vijandelijke pionnen zijn gebroederlijk doorgedrongen in het kamp van Hans.

22.30 Inmiddels heeft  Theo lang gerocheerd en zijn tegenstander kort. De strijd zal escaleren.
Redmar heeft geprobeerd op de dame-vleugel een tegenaanval te beginnen. Maar moet op zijn schreden terugkomen om te voorkomen dat ie op de koningsvleugel onder de voet wordt gelopen. De stelling is enorm moeilijk.
Bij Willem nog geen wilde taferelen, maar hij weet prachtig zijn voordeel uit te bouwen.
Hans staat echt muurvast. De dreigingen zijn ernstig en hem rest leidzaam toezien. Of krijgt hij nog een kans zich te bevrijden.
22.50 Theo heeft een pion geofferd ten einde ook met zijn torens de vijandelijke koningsstelling onder vuur  te nemen. Maar zijn tegenstander raakt niet in paniek en houdt de boot af.

23.00 Hans probeert  bij een afruil de zaak te compliceren en aldus zijn stelling te bevrijden. Het loopt .... niet goed af. Hij raakt een stuk kwijt en geeft op 0-1.
23.15 Willem heeft zijn tegenstander mooi onder druk. En met een prachtige combinatie zet ie zijn tegenstander mat 1-1.
23.25 Theo gaat over op een scherpe aanval. Ik houd mijn adem in. We zijn duidelijk onderweg naar de finale. Theo heeft ca 15 min bedenktijd en zijn tegenstander minder dan 5 minuten.  Dan vindt er ook nog een incident plaats. De scheidsrechter laat zich even vervangen. De vervangende scheidsrechter wil de klok bij Theo en zijn tegenstander aan de andere kant van het bord zetten ten einde de tijd in de gaten te kunnen houden. Hij pakt zomaar de klok bij bord 1 weg zonder iets te zeggen. De spelers opgeschrikt en geirriteerd pakken de klok terug. De scheidsrechter doet nog een poging, maar de irriatie is nog groter. Ook ik sta versteld en maak mijn ongenoegen kenbaar en wijs op een alternatief.
23.30 Enfin de gemoederen raken behoorlijk verhit, maar ook op het bord wordt een ware veldslag geleverd door Theo. Theo staat aan de winnende hand, maar zijn tegenstander blijft ondanks vliegende tijdnood toch  stand houden - een klein foutje kan Theo zelfs fataal worden. U kunt zich de toenemende spanning bij het toeschouwend publiek voorstellen.
23.40 Eindelijk na een bloedstollende finale wint Theo een toren en de partij 2-1.
23.45 Redmar heeft stand gehouden, maar zijn tegenstander weet zijn los-gebroken a-pion te laten promoveren. Dit kost Redmar een stuk en uiteindelijk de partij 2-2.

You have no rights to post comments

Agenda

04 aug 2022
08:00PM - 11:45PM
OT zomer intern
11 aug 2022
08:00PM - 11:45PM
OT zomer intern
18 aug 2022
08:00PM - 11:45PM
BOAS cup 2022 voorronde
25 aug 2022
08:00PM - 11:45PM
BOAS cup 2022 finale
01 sept 2022
08:00PM - 11:45PM
Algemene Leden Vergadering 2022

Login