Afgelopen donderdag, 3 januari 2019, vond alweer voor het 40ste jaar op rij het grote Oosten-Toren jeugd snelschaaktoernooi plaats. In totaal waren 33 kinderen van drie verenigingen aanwezig om dit jaarlijks terugkerende jeugd toernooi mee te spelen.

Van de vereniging MSK uit Muiderberg waren er 7 kinderen aanwezig, van de vereniging WSC uit Weesp 8 kinderen, en van de Oosten-Toren jongens en meisjes maar liefst 18. De kinderen werden over 4 groepen verdeeld naar speelsterkte en voor elke winnaar van de groep stond er aan het einde van de avond een prachtige beker klaar, daarnaast was er voor elk kind als aandenken een mooi vaantje en wat te drinken.

OTjeugdtoernooiXS2019

Het werd een reuze spannende strijd in alle groepen en de kinderen ontliepen elkaar niet zoveel. Het Oosten-Toren toernooi wordt gespeeld met de regel dat de koning op deze avond mag worden geslagen en dat had tot gevolg dat er hier en daar verrassende uitslagen werden genoteerd.

In de A-groep, een poule met 7 kinderen, waar uiteraard de sterkste spelers(sters) van de verenigingen uitkomen ging uiteindelijk Nigel Buitenweg van MSK er met de beker van door met 5 punten. Eervolle vermelding voor Lisa Raven van Oosten-Toren met een prima tweede plek met 4 punten.

In de B-groep, een poule van 8 kinderen, was het razend spannend maar wel met een winnaar van Oosten-Toren. Avenash Selvanaijakam (zie foto) wist toch wel verrassend de beker te bemachtigen met 6½ winstpunt, voorwaar een uitstekende prestatie. Avenash van harte proficiat. Hier werd tweede Timon Lina, ook van Oosten-Toren. Keurig gedaan Timon.

In groep C, met negen deelnemers(sters), moest er een barrage aan te pas komen om een winnaar aan te kunnen wijzen. Fleur en Joep hadden beiden 7 punten, en mochten onderling gaan uitmaken wie er met de eer mocht gaan strijken. De winnaar werd Joep van Geet van WSC.

Groep D, ook met 9 kinderen in de poule, was beslist de spannendste poule. In deze groep spelen de kinderen die pas sinds september bij de verschillende verenigingen spelen en dus nog niet zoveel ervaring hebben met snelschaken en met een schaakklok spelen. De winnaar werd Christofher Berkhoff van MSK met 6½ punt, direct gevolgd door Kylan met 6 punten en Pjotr met 5½ punt en Noah van Oosten-Toren ook met 5½ punt. Noah prima gedaan. 

Op dinsdag 12 maart 2019 staat het volgende jeugd toernooi op het programma, dan spelen we het snelschaaktoernooi bij WSC in Weesp, en dan kunnen alle kinderen weer mee naar Weesp. Begin juni is dan het laatste toernooi bij MSK in Muiderberg. Bij deze toernooien spelen alle beker winnaars van het Oosten-Toren toernooi een groep hoger, dus nieuwe kansen voor een ieder.

Al met al hadden we weer een reuze geslaagde avond en leeft het schaken bij de jeugd enorm.

Dank weer aan alle vrijwilligers.

Het Oosten Toren jeugdtoernooi is weer gehouden!!!!!!!!!!!!!!!

Vanzelfsprekend was Weesp ook uitgenodigd. Weesp kwam met 3 personen. Er waren 4 á 5 personen per groep. Er waren 3 groepen gevormd zodat de spelers tegen een tegenstander speelden die ongeveer van hun kaliber was.

2011-02-24_2037312011-02-24_2051252011-02-24_203819

Er werd heel goed gespeeld. De kinderen ontwikkelden de stukken goed. Dit houd in: paarden er uit, lopers er uit en rokeren.