di
21
juni

Echternach 2016 in de zon

Met toch fraai weer, in Nederland was het minder zonnig, was het vaste cluppie weer present bij het Echternach Open. Tussen de partijen door zaten wij weer in Beim Wohli om de thuisblijvers, waaronder Marcel, op de hoogte te brengen via WiFi.

Dag 1: Peter deed alweer voor de 21e keer mee (hij is er vanaf 1996 bij). Het puntenverloop was de 2e dag verrassend. Na dag 1 hadden Peter en Bert 2,5 punt, Frank 2. De dag werd gekenmerkt door spelen tegen kleine meisjes. Bert startte in de spiegelzaal, Peter niet. Met als gevolg dat wij allen een keertje in het "putje" mochten spelen. 's Avonds heerlijke pizza gegeten in een Italiaans tentje in Hosingen. De Italiaanse eigenaresse schenkt daar overheerlijke Cappuccino, een aanrader. Peter gaat daar nog eens terug voor een echte bak koffie.

Dag 2: Peter won de eerste partij op dag 2 maar kon daarna geen potten meer breken en bleef steken op 3,5. Bert stond lang op 2,5 maar kwam later op gang. Hij sloeg toe in de laatste partij. Peter en Bert zaten die laatste ronde naast elkaar. Dat leverde een hilarisch moment op, omdat nadat Peter opgaf en Bert 'helaas' zei, gaf Berts tegenstander prompt op. !! Voor wie was die helaas? Bert was in zijn nopjes, maar mocht natuurlijk trakteren ( Mooi Iwan). Ik nam een whisky, want ik bleef steken op 3 punten. In de laatste partij tegen Gert Both uit SC Voorschoten met rating 1924 ging het mis. Een gedacht punt kwam er niet. Na een goede reis in Berts mooie witte Focus, het groot licht gaat automatisch aan en uit bij af- of aanwezige tegenliggers, kwamen wij voldaan thuis. Heren, op naar het volgende toernooitje :-).

Hieronder de eindstand en een overzicht van alle OT leden schakend in Echternach.

 

Echternach History 2015 2016

 

 

 

 

 

 

 

 

 

You have no rights to post comments

Agenda

Geen evenementen