di
20
juni

Oosten-Toren organiseerde zondag 18 juni een snelschaaktoernooi tijdens het evenement Kunst in Sport bij Theater De Omval in Diemen. Op deze warme zomerdag speelden 6 kinderen en 10 volwassenen. De winnaars in beiden ploegen waren onverslaanbaar: zij hebben alle partijen gewonnen. Voor de plaatsen twee en drie werd gestreden tot en met de laatste ronde. Uiteindelijk behaalden Wim Leene en Gerard Buskermolen allebei 4,5 punt uit 6 partijen.

kisOT1.jpg 

Na het snelschaaktoernooi speelde de jeugd een simultaan tegen Gerard Driessen. Gerard had wel extra tegenspelers: ouders en broers mochten de jonge schakers helpen.

 

Hans Böhm reikte aan het eind van de middag de prijzen uit aan de jeugdspelers. De derde prijs werd met 3 punten gewonnen door Neil Chandak; de jongste speler van het toernooi. Lisa Raven werd tweede met 4 punten en de onbetwiste winnaar van dit toernooi is Stijn van Engelen met 5 punten.

kisOT2.jpg            kisOT3.jpg

  

kisOT4.jpg

Tijdens het avondprogramma werd op cabareteske wijze de denksport op de hak genomen. Schakers zullen Hans Böhm kennen, die met ons het refrein zong “…al hou je hele carrière fantasieën. Of je pion of koning bent, het is een kwestie van talent. De meesten komen dus nooit hoger dan de knieën van de genieën.”

Dan komt het moment van de prijsuitreiking aan de winnaar van het volwassenen snelschaaktoernooi. Wim Moene wordt in de schijnwerpers gezet en wordt uitgenodigd om theater De Omval nogmaals te bezoeken voor een fijne avond uit. Hans Böhm heeft nog een extra prijs voor hem en overhandigt Wim een boek over De Toren waarbij hij kort aanhaalt welke  gedaantes de toren heeft gehad in de ontwikkeling van het schaakspel. Waarbij de Kameel, gezien de temperaturen van die dag, het meest bij blijft.

kisOT6.jpg

You have no rights to post comments

Agenda

30 juni 2019
02:00PM -
OT schaakBBQ